2021-06-17 11:42:27

Carnet natpisna ploča

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET 2015. godine započela je s projektom “e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće“. Projekt se provodi kroz dvije faze u razdoblju od 2015. do 2022. godine, a u prvoj pilot fazi glavni rezultat je bio povećanje razine digitalne zrelosti 10 posto hrvatskih osnovnih i srednjih škola. Projekt je trenutno u drugoj fazi čiji je cilj digitalno transformirati nastavni i poslovni proces u svim školama, pripremajući na taj način učenike za život i rad u 21. stoljeću.

Sukladno obvezujućim uputama za korisnike sredstava europskih fondova, u sklopu projekta su izrađene trajne natpisne ploče za sve škole sudionice.

U digitalno zrelim školama nastavnici koriste tehnologiju kako bi unaprijedili nastavu, razvijaju vlastite digitalne sadržaje te pružaju podršku samostalnom učenju i razvoju kritičkih vještina kod učenika koji su u središtu nastavnog procesa. Učenici tako aktivno sudjeluju u nastavi s povećanom motivacijom za učenje i nastavak školovanja te samim time postaju i konkurentniji na tržištu rada. 


Centar za odgoj i obrazovanje pri Odgojnom domu Ivanec