2019-03-20 18:15:00

Interaktivni sastanak ''Ostvarimo pravo na obrazovanje djece bez pratnje''

Odgojni dom u Ivancu provodi projekt „Ostvarimo prava djece bez pratnje!“ u suradnji s Hrvatskim pravnim centarom, Centrom za pružanje usluga u zajednici Zagreb-Dugave i Domom za odgoj djece i mladeži Rijeka. Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade RH, a njegova provedba traje od 1. studenog 2018. do 30. listopada 2019. godine.

Dana 20. ožujka 2019. godine održan je interaktivni sastanak stručnih djelatnika Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu, Centra za socijalnu skrb Ivanec, pravnika Hrvatskog pravnog centra i Centra za odgoj i obrazovanje „Pahinsko“ u Ivancu.

Sastanku je prisustvovalo desetak sudionika, a među njima i tri nastavnika naše škole. Raspravljalo se o izazovima i problemima u radu s djecom bez pratnje s kojima se susreću stručni djelatnici različitih stručnih profila u školama. Raspravom, u kojoj je svaki od djelatnika sudjelovao sa svog aspekta djelovanja, pokušali su se riješiti neki od konkretnih problema u praksi s kojima se svakodnevno susrećemo, a tiče se ponajviše uključivanja djece bez pratnje u školovanje.

 

Više o projektu „Ostvarimo prava djece bez pratnje“ ovdje.


Centar za odgoj i obrazovanje pri Odgojnom domu Ivanec